IMG_7713Det er frivilligt og helt op til den enkelte spiller om man ønsker at gå til stævner. Og modsat så mange andre idrætsgrene, så er det også op til den enkelte spiller at tilmelde sig stævner. Men vi opfordrer selvfølgelig til at spillerne informere hinanden således at man ved hvilke stævner der er, og hvilke man deltager i.

Tilmelding til stævner sker via portalen BadmintonPeople.dk. På vores links side er der links til BadmintonPeople samt til en vejledning om brugen af denne.

Når man som spiller har besluttet sig for at man gerne vil til stævner, så skal man lige finde ud af hvor man starter. Hvilken række hører man egentlig til….

Man vil opdage at de forskellige stævner har nogle “kryptiske” koder som eks. U11 B, C og D eller U9 D.
Ux representerer aldersgruppen man tilhører. U står for “Under” og tallet er de år man skal være under, i det kalender år hvor sæsonen starter. Dvs. at for sæsonen 2018-19 er U9 (Under 9 år) spillere er alle spillere født i 2010 eller senere (U9 er de yngste). U11 er spillere født i 2008 og 2009, osv.
Bogstavet A, B, C og D (og X) står for hvor dygtig man er. X rækken er for helt nye spillere som ønsker at snuse til de første stævner. I X rækken kan man ikke få point. D rækken er den række hvor man typisk starter med at spille om point, og hvis man i stævnerne er dygtig nok, så får man point. Når man har point nok, så rykker man automatisk op i næste række – det vil i første omgang sige C – og kan ikke længere deltage i D rækken.

Badminton Danmark’s præcise beskrivelse af dette, Ungdomsklassifikation, kan også findes under links.

Er du i tvivl, så spørg din træner…